Prościej się już nie da. Ten koktajl przygotujecie w minutę. Składniki na pewno macie pod ręką. I wszyscy będą zachwyceni. Można go wypić do kanapek, a można wykorzystać jako bazę do musli z owocami. Będzie też znakomitą, energetyczną przekąską lub alternatywą na drugie śniadanie. Smakuje wszystkim. I dużym i małym.
ŚNIADANIOWY KOKTAJL BANANOWY:
☆ 150 g migdałów, czyli około 1 szklanki
☆ 1 szklanka zimnej wody
☆ 3 szklanki ciepłej wody
- See more at: http://sokowirowkadrinktruck.blogspot.com/2015/12/domowe-mleko-migdaowe.html#sthash.MHctMpsj.dpuf
☆ 2 banany
☆ jogurt naturalny grecki 400g
(polecamy Bakomy, ma delikatny smak, odpowiednią gęstość i nie zawiera mleka w proszku)
Banany obieramy i blendujemy z jogurtem. Z powyższych proporcji przygotujecie 2 szklanki napoju.
BANAN - posiada całe mnóstwo potasu, obniżającego ciśnienie krwi.
Bogaty w pektyny, chroni nas przed złym cholesterolem i pomaga
zapobiegać miażdżycy. Jest wysokoenergetyczny, dodaje siły i energii,
wzmacnia i odżywia organizm, dzięki obecności cukrów prostych. Zawiera
witaminę A, która neutralizuje działanie wolnych rodników. Pomaga w
walce z biegunką, posiada właściwości zapierające.
JOGURT NATURALNY
- źródło żywych bakterii jogurtowych, które budując unikalną mikroflorę
jelit pomagają wzmacniać odporność naszego organizmu. Bogaty w łatwo
przyswajalny wapń wzmacniający kości oraz w białko. Zmniejsza poziom
cholesterolu we krwi. Jest znacznie łatwiej przyswajalny przez organizm
niż mleko, odpowiedni dla osób z nietolerancją laktozy. Idealne
lekarstwo na problemy jelitowe. Zawiera witaminy z grupy B,
mikroelementy takie jak fosfor, cynk, jod i potas. Niskokaloryczny,
odżywczy.
Etykiety: menu, przepisy