Tropikalny Green Drin zawiera tylko dwa owoce i jeden dodatek. Proste i smaczne. W dodatku bardzo zdrowe. Wspomaga odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo. Słodko - kwaśne, mocno odżywcze. Doskonałe na jesienną słotę.
GREEN DRIN TROPIKALNY
☆ 1 mały grejpfrut
☆ 1 małe mango
☆ spirulina - pół łyżeczki
Sok z grejpfruta wyciskami i blendujemy z obranym mango i spiruliną.
SPIRULINA - alga o niezwykłym, udowodnionym, prozdrowotnym działaniu na organizm człowieka. Zaliczana do ekskluzywnego grona superfoods. Nazywana zielonym mięsem, dzięki dużej zawartości wysoko przyswajalnego białka, którego w dodatku posiada zdecydowanie więcej od mięsa. Ta cudotwórcza alga bogata jest również w łatwo przyswajalne żelazo. Zwiera potas, magnez i niezwykle rzadki kwas GLA, który odpowiada między innymi za obniżenie ciśnienia, wspiera układ odpornościowy, działa przeciwzapalnie. Obecność zielonego pigmentu - chlorofilu i niebieskiego barwnika fikocyjaniny sprawia, że
spirulina zyskuje właściwości antyoksydacyjne i antyalergiczne.
Wspomaga pracę wątroby i korzystnie wpływa na jej regenerację. Dobra na
detoks. Poza tym wzmacnia organizm, redukuje poziom cholesterolu we krwi oraz działa na poprawę samopoczucia, dzięki obecności biofotonów kumulujących energię słoneczną i uwalniających ją w organizmie. Ponadto spirulina polecana jest dla osób mających problemy z tarczycą, ponieważ normalizuje poziom jodu.
RÓŻOWY GREJPFRUT - duża dawka
witaminy C wspomagającej naturalną odporność organizmu. Bogate w
przeciwutleniacze. Są źródłem błonnika, który wspomaga trawienie i
przyspiesza przemianę materii. Niskokaloryczne, mają niski indeks
glikemiczny. Idealne dla cukrzyków. Dzięki zawartości pektyny obniżają
poziom glukozy we krwi.
MANGO - bogate źródło potasu, obniżającego ciśnienie krwi i
działającego zbawiennie na nasz układ krwionośny. Skarbnica witamin
młodości - witaminy A+E spowalniających procesy starzenia. Dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym pomaga leczyć problemy z gardłem i chrypkę. Odżywczy,
bogaty w błonnik, reguluje układ trawienny. Zawiera naturalne
antyoksydanty m.in. witaminę C spowalniającą działanie wolnych rodników i
naturalnie wspomagającą pracę układu odpornościowego.Etykiety: menu, przepisy