Biały, deserowy koktajl migdałowy z kardamonem, imbirem i goździkami.

Delikatny, migdałowy z nutą świątecznych przypraw. Odskocznia od koktajli i smoothies owocowo - warzywnych. Dla fanów smaków niebanalnych i wyrafinowanych. Aromatyczne, energetyczne i wspomagające odchudzanie dzięki migdałom, rozgrzewające dzięki imbirowi.


BIAŁY, DESEROWY KOKTAJL MIGDAŁOWY:

☆ 1 szklanka mleka migdałowego - JAK ZROBIĆ - KLIK
☆ garść migdałów (najlepiej wcześniej namoczonych przez ok. 1h, ładnie się nam wtedy zblendują)
☆ 4 suszone daktyle (również warto namoczyć, ale wystarczy 10 - 15 minut)
☆ szczypta soli morskiej
☆ cynamon - pół łyżeczki
☆ kardamon - 1- 2 ziarenka
☆ goździki 2 - 3 sztuki
☆ imbir - szczypta sproszkowanego lub 1 cienki plasterek świeżego
☆ 3 - 4 kostki kruszonego lodu (opcjonalnie)
☆ bita śmietana do dekoracji

Mleko, namoczone migdały i suszone daktyle blendujemy razem z solą, cynamonem, rozłupanymi ziarenkami kardamonu oraz imbirem. Dodajemy goździki i suszony lód. Dekorujemy bitą śmietaną.


Etykiety: ,